Uganda

Uganda

I Uganda, i staden Mbale vid Mt Elgons fot, har ABC tidigare samarbetat med två lokala organisationer. Problemen i Mbale är många och staden präglas bland annat av fattigdom, HIV/AIDS och brist på utbildning. Trots detta sprudlar Mbale av liv och det finns en stark vilja bland invånarna att förbättra sin situation.

Samlade bilder
Samlade bilder

Stöd till gatubarn

I Mbale finns det många barn som lever på gatan av olika anledningar som rotar sig i en utbredd fattigdom. Organisationen CRO (Child Restoration Outreach) arbetar med både direkt stödjande hjälp genom sitt dagcenter och även preventivt genom olika utbildande och inkomstgenererande projekt

Uganda 2
Lekande skolbarn

Nytänkande på Oxford High School

1998 startades Oxford High School av familjen Odoi. Ett av skolans mål är att göra det möjligt för barn från svåra ekonomiska förhållanden att ta del av undervisningen på Secondary-level.

Sedan 2000, då samarbetet mellan ABC och OHS startade, har skolan fått egna undervisningslokaler, antalet sponsrade barn har ökat stadigt och eleverna har fått tagit del av flera olika undervisningsprojekt som ABC:s volontärer bedrivit. Det har även byggts en ny sovsal vilket gör det möjligt för fler barn att delta i undervisning samt givits medel för att bygga upp ett bibliotek.

Samarbetet avslutades vid årsskiftet 2008/09 då OHS fått möjlighet att stå på egna ben.